CapitalBox review en ervaringen

Dit is de CapitalBox review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de kredieverstrekker in flexibele zakelijke leningen, CapitalBox uit Zweden.

Wie is Capitalbox?

Capitalbox is een onderdeel van de Ferratum Groep, een vooraanstaande financieringsorganisatie. De Ferratum Groep is openbaar genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange en opereert wereldwijd in ruim 25 landen.

Ferratum is internationaal actief en heeft haar grootste kantoren in Stockholm, Helsinki, Vilnius en Kopenhagen en met een team van 30 professional staan ze in Nederland voor je klaar. Capitalbox is 100% gericht op de financiële ondersteuning van kleine en middelgrote ondernemingen, zodat deze aan hun financiële behoeften kunnen voldoen.

De website van CapitalBox. Vraag online zakelijk krediet aan.

Hoeveel geld kan ik lenen?

CapitalBox helpt MKB-bedrijven achter de schermen om hun potentieel op het hoofdpodium te realiseren. Ze verstrekken leningen vanaf €1.000 tot €350.000 met een looptijd van 1-24  maanden in Nederland.

Wat zijn voor de voorwaarden?

Jouw bedrijf is meer dan 12 maanden actief en heeft een omzet van minimaal €50.000. Alle eigenaren van het bedrijf wonen in Nederland. Je hebt een Nederlandse zakelijke bankrekening. Het bedrijf is in Nederland gevestigd.

Welke informatie hebben ze van je nodig?

De aanvraagprocedure is eenvoudig en kan worden afgerond in slechts 10 minuten. Je kunt de aanvraag direct online doen.

Wat ze van je nodig hebben:

 • KvK nummer
 • BSN nummer
 • Een bewijs van je identiteit en een afschrift waaruit je huidige omzet blijkt, via je online bankrekeningnummer. (dit duurt ongeveer 1 minuut)
 • Een geldig Nederlands paspoort of ander geldig Nederlands ID bewijs
 • Een foto van je ID bewijs en een foto van jezelf met jouw ID bewijs in de hand of naast je gezicht (deze mag met een telefoon genomen zijn)

Hoe lang duurt het om de aanvraag te beoordelen?

CapitalBox streeft ernaar om leningen binnen 1 werkdag goed te keuren, waarna uitbetaling op de volgende dag plaatsvindt. Je kunt de lening derhalve gewoonlijk binnen 2 dagen, na goedkeuring door CapitalBox – zakelijke leningen, tegemoet zien.

Hoe werkt het terugbetalen?

Terugbetalingen van een lening doe je maandelijks, in gelijke termijnbedragen.

Welke rente kan ik verwachten?

De rente van CapitalBox varieert per aanvraag en risicoprofiel. Deze ligt in een range van 0,5% en 3,5% per maand. Bij een medium risicoprofiel ligt de rente gemiddeld op 1,1% per maand. De eenmalige afsluitprovisie is 2,95% van de gehele lening.

Hoeveel moet ik aflossen?

De aflossing geschied in maandelijks, gelijke termijnbedragen. De termijn van aflossen is afhankelijk van jouw voorwaarden maar ligt tussen de 1 – en 24 maanden.

Zit ik eraan vast?

Als ondernemer is er niets belangrijker dan bij kunnen sturen en flexibel zijn.

 • Vervroegde aflossing zonder extra kosten. Je bent halverwege de contractperiode en ziet dat je de lening nu al in zijn geheel kunt terugbetalen? Dat kan, zonder extra kosten. 
 • Wil je minder betalen? Geen probleem. Dan betaal je alleen de rente. Zo kun je het bedrag van de eerstvolgende rekening verlagen. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag van de komende termijn te herverdelen over de toekomstige termijnen of door de looptijd van de lening te verlengen.  
 • Wil je liever op een later moment terugbetalen? Zo geregeld. Dan wijzig je gewoon de aflossingsdatum. Je kunt één aflossingsdatum wijzigen, maar ook allemaal.

Wat zeggen klanten over CapitalBox

Klanten beoordelen CapitalBox met 4 sterren uit 116 reviews (Trustpilot)

CapitalBox voordelen

 • Zakelijk lenen van €1.000 – €350.000
 • Weinig papierwerk
 • Dienstverlening is gericht op kleine ondernemers
 • Jouw aanvraag hoeft niet langer dan 10 minuten te duren
 • Je zult binnen 24 uur na goedkeuring geld ontvangen

Conclusie: CapitalBox review en ervaringen

Uit deze CapitalBox review en ervaringen komt naar voren dat er vooraf duidelijkheid is over kosten en voorwaarden. Het is snel geregeld. Een aanvraag doe je al binnen 10 minuten en klanten geven een 4 uit 5 sterren op Trustpilot reviews voor een snelle service.

Online aanvragen

Online aanvragen doe je in 10 minuten en zonder stapels documenten. Er zijn geen verplichtingen als je een aanvraag doet. Pas zodra je een overeenkomst aangaat.
1. Vul online enkele gegevens in.
2. Upload bankafschriften
3. Neem binnen 24 uur doorlopend geld op.

Disclaimer: Geld lenen kost geld.