Swishfund review en ervaringen: zakelijk krediet in één dag

Dit is de Swishfund review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de kredieverstrekker Swishfund uit Bussum.

Inhoudsopgave

Swishfund review: Wie is Swishfund?

Swishfund, ook wel bekend onder de naam Kredietvooruit is opgericht in 2016 door ondernemers die mede-ondernemers graag een duwtje in de rug geven.  Swishfund is van voormalig cameraman en tv-dienstverlener Bart-Jan van Genderen. Er werken momenteel 31 medewerkers. Er is voor meer dan 200+ miljoen euro gefinancierd bij 4600 verschillende bedrijven.

swishfund review en ervaringen 2023_meiHoeveel kan ik lenen?

Bij Swishfund kun je een zakelijk krediet afsluiten van € 3.000,- tot € 1.000.000

Wat zijn de voorwaarden

Je bedrijf moet beschikken over een zakelijke bankrekening met daarop een aantoonbare omzet van circa €50.000 per jaar.

Welke informatie hebben ze nodig?

Swishfund kijkt naar de huidige bedrijfsprestaties en stelt enkele voorwaarden. In de afgelopen 3 jaar mag je niet failliet zijn gegaan en in de laatste 3 maanden niet meer dan 3 vorderingen via een incassobureau. Ze checken ook BKR. De prestaties van het afgelopen jaar zijn voor Swishfund belangrijk. Op basis van de cashflow van de afgelopen 12 maanden bepalen ze de kredietruimte. Ze vragen je een MT940 bestand te uploaden. Je bent tenminste 1 jaar actief.

Afhankelijk van hoeveel je wilt lenen kun je hieronder aflezen welke informatie ze van je nodig hebben. 

swishfund benodigde documenten

Hoe lang duurt het om de aanvraag te beoordelen

Zodra je kredietaanvraag compleet is wordt je aanvraag dezelfde dag nog beoordeeld. Normaal gesproken hoor je binnen 24 uur van ons of we je kunnen helpen en kun je direct geld opnemen.

Hoe werkt het terugbetalen

Na toekenning van een krediet heb je na 3 dagen het geld op je rekening. Terugbetaling is flexibel en gaat altijd automatisch, op basis van een percentage van de omzet. Dit kan via je pinapparaat maar ook via dagelijkse- of wekelijkse incasso’s. Bij de aflossing houden ze rekening met seizoenspatronen. 

Je hebt al een lening bij de bank

Hier is niks over te vinden op de website van Swishfund.

Zijn er ook kosten als je het krediet niet gebruikt

Hier is niks over te vinden op de website van Swishfund.

Welke rente kan ik verwachten

Krediet aanvragen gaat vanaf 1% rente per maand, binnen 24 uur geregeld. De rente kan per aanvraag wel verschillen afhankelijk van je cijfers. De hoogte van de rente hangt af van je risicoprofiel en loopt van 1 tot 2,3 procent. Per maand. Bij elke opname heb je direct inzicht in de kosten.

Hoeveel moet ik aflossen

De kosten van je lening bestaan uit een afsluitvergoeding van 2% van het leenbedrag met een minimum van €650,-. Daarnaast betaal je een maandelijkse premie op basis van het risicoprofiel van jouw onderneming. De aflossing en premie op dagelijkse basis wordt door middel van een automatische incasso geïncasseerd. Er wordt rekening gehouden met (jouw onderneming en) fluctuaties in de omzet zoals seizoenspatronen. Je lost zo in circa 6 maanden af. Je kunt elke aflossing direct weer opnemen. Dit percentage zal na het aanvragen van een zakelijk krediet aan jou kenbaar worden gemaakt.

En is er nog een afsluitprovisie?

Je betaald een opnamevergoeding van tussen de 1 en 6% over het bedrag dat je opneemt. Vergelijkbaar met de afsluitprovisie van de bank, alleen betaal je niet over je gehele kredietlimiet, maar over het bedrag dat je opneemt.

Zit ik er aan vast?

Nee, Je mag de lening altijd geheel of voor een deel eerder terugbetalen dan aan het einde van de looptijd. Wij brengen geen boete in rekening, maar je moet nog wel de afgesproken premie betalen. Als je de lening geheel eerder terugbetaalt, geven wij je een premiekorting. Hoe eerder je de lening geheel terugbetaalt, hoe hoger de premiekorting is.

Swishfund op TV

Wat vinden klanten van Swishfund (review en ervaringen)

Klanten beoordelen Swishfund met een 4,4 uit 5 o.b.v 44 google reviews. De ervaringen met Swishfund zijn dus goed!

klanten reviews swishfund

swishfund review

Swishfund voordelen

✓ € 3.000,- tot € 1.00.000
✓ Binnen 24 uur geregeld
✓ Lage vereisten
✓ 1 jaar KVK
✓ Looptijd 6 tot 12 maanden

Conclusie: Swishfund review en ervaringen

Uit deze Swishfund review en ervaringen komt naar voren dat vooral de snelheid van de aanvraag een pluspunt is. Er is duidelijkheid over kosten en voorwaarden alleen de rente wordt doorgaans als hoog ervaren. Dit is echter afhankelijk van je persoonlijke situatie. Dus vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Een nadeel is dat je minstens 50.000 euro omzet moet draaien om in aanmerking te komen voor een zakelijk krediet. Nu tijdelijk 20% korting op de maandpremie. 

Online aanvragen

Online aanvragen gaat in drie stappen.
1. Vul online enkele gegevens in.
2. Upload 6 maanden aan bankafschriften (MT940 bestand)
3. Neem binnen 24 uur doorlopend geld op.

Disclaimer: Geld lenen kost geld.