Voordegroei Review en ervaringen: financiering vanaf €250.000

Dit is de Voordegroei review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de kredieverstrekker in bedrijfsleningen Voordegroei uit Amsterdam.

Inhoudsopgave

Wie is Voordegroei?

In januari 2021 is het Fresh Dutch SME Fund gelanceerd, een gezamenlijk initiatief van Voordegroei, De Goudse Verzekeringen en OHV Vermogensbeheer. Het fonds wordt geleid door een ervaren team van specialisten van Voordegroei. Zij hebben jarenlang ervaring opgedaan in het screenen en beoordelen van bedrijven en hier een uitstekend trackrecord mee opgebouwd. Deze expertise wordt nu samen met OHV vermogensbeheer ingezet om het beleggen in Nederlandse MKB bedrijven via een gespreid beleggingsfonds aan te bieden. De financiering zal worden verstrekt uit het Fresh Dutch SME Fund. Zodra een lening is goedgekeurd door Voordegroei, is de onderneming dan ook daarmee verzekerd van financiering. 

voordegroei review en ervaringen
De website van Voordegroei waar je financiering kunt regelen vanaf €250.000

Wat onderscheid Voordegroei?

Ze kijken verder dan alleen naar cijfers. Het verhaal en de mensen achter de cijfers, het verdienmodel en het businessplan nemen ze mee in de afweging. Een persoonlijk gesprek maakt dan ook vrijwel altijd onderdeel uit van de analyse.

Wel onderwerpen ze de aangeleverde cijfers van de onderneming aan een grondige toets. Hierbij kijkt Voordegroei naar de winstgevendheid, vermogenspositie en cashflow.

Hoeveel kan ik lenen

Bij Voordegroei kun je een bedrijfslening afsluiten van minimaal €250.000.

Wat zijn de voorwaarden

Je bedrijf moet beschikken over een zakelijke bankrekening. Je bent minimaal 2 jaar actief als ondernemer en behaald een minimale omzet van 750.000 euro. Het crowdfundingplatform richt zich op het financieren van de tweede of derde groeifase van een onderneming. De minimale kredietbehoefte bedraagt EUR 250.000,-. Starters zijn vooralsnog uitgesloten. Maar wie weet komen ze in de toekomst met Voordestart.nl. De ondernemingen, die in aanmerking komen voor financiering, moeten financieel gezond zijn, een unieke marktpositie hebben en schaalbaar zijn. De onderneming heeft (voor corona) een positieve cashflow. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland.

Welke informatie hebben ze van je nodig?

Voor de beoordeling van de financieringsvraag dien je de jaarrekeningen van de twee laatste boekjaren en het lopende jaar aan te leveren. Daarnaast de prognose voor de looptijd van de lening en een gedegen business plan.

Hoe lang duurt het om de aanvraag te beoordelen?

De aanvraag van de lening bij Voordegroei loopt in drie stappen. Een kort telefoongesprek over jouw financieringsvraag, kan vervolgens snel meer duidelijkheid geven of het bedrijf in aanmerking komt voor een lening bij Voordegroei. Bij een positieve inschatting, kan de financieringsaanvraag in gang worden gezet.

Na de analyse hoor je binnen enkele dagen of wij de financiering willen verstrekken. Je hoort dan ook welke risicoklasse, rente en aanvullende voorwaarden wij hanteren.

Groeistrategie

De beoordeling van een groeistrategie vindt ook plaats samen met een financieel expert. De expert brengt samen met de ondernemer de groeistrategie in kaart aan de hand van een ‘canvas’ met 7 bouwstenen. Dit is wel een waardevolle extra dienst.

Beoordeling groeistrategie Voordegroei

Hoe werkt het terugbetalen?

Maandelijks wordt automatisch door Voordegroei de aflossing (bij annuïtaire en lineaire leningen) en rente geïncasseerd van de rekening van de onderneming. Via de derdengeldenrekening van Stichting Voordegroei wordt vervolgens de aflossing en rente terugbetaald aan de investeerders. 1 jaar aflossingsvrij is mogelijk.

Wat is de minimale looptijd?

De minimale looptijd bedraagt 6 maanden en de maximale looptijd 7 jaar.

Welke rente kan ik verwachten?

Rentetarieven liggen tussen de 3,5% en 8%.

Is er nog een afsluitprovisie?

Ja, je betaalt over het leenbedrag eenmalig een succesfee van 1,5%. Daarnaast betaal je maandelijkse administratiekosten van 0,1% over het resterende leenbedrag. De vermelde kosten zijn ex-btw.

Wanneer wordt de lening overgemaakt?

Binnen enkele dagen nadat de financieringsaanvraag is goedgekeurd.

Testimonials: Voordegroei review en ervaringen door klanten

Er zijn nog geen reviews bekend van klanten op onder andere Trustpilot of google reviews.

Voordegroei voordelen

✓ Vanaf 250.000 euro krediet

✓ Binnen enkele dagen geregeld

✓ Grondige risico analyse

✓ Persoonlijke benadering

✓ 1 jaar aflossingsvrij mogelijk

Conclusie: Voordegroei review en ervaringen

Voordegroei.nl is een interessante partij voor bedrijven die in hun tweede of derde groeifase zijn aanbeland. De grondige risicobeoordeling geeft vertrouwen. De persoonlijke aanpak zorgt voor een gedegen aanvraag. Zo wordt er samen met een financieel adviseur gewerkt aan een groeistrategie. Let op: voordegroei is er niet voor starters maar voor ondernemers die een minimale kredietbehoefte hebben van 250.000 euro. Heb je een kleinere kredietbehoefte bekijk dan onze andere aanbieders. Vraag een gratis offerte aan en ontdek vrijblijvend of jij in aanmerking komt voor financiering.