Benkey review en ervaringen: Zakelijke financiering voor vastgoedprofessionals

Dit is de Benkey review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de kredieverstrekker in vastgoedfinanciering Benkey uit Laren.

Inhoudsopgave

Wat is Benkey?

Benkey is geboren vanuit de dagelijkse praktijk van één van onze oprichters: Het bleek vaak lastig te zijn om financiering rond te krijgen voor zijn vastgoedprojecten bij de bank, terwijl het in feite om kerngezonde objecten ging. Veel interessante vastgoedprojecten passen niet binnen het profiel van reguliere geldverstrekkers, zoals banken. Daarom begon één van de oprichters in 2013 zijn beleggingen en ontwikkelingen te financieren met externe investeerders.

Na een aantal jaren dit principe succesvol te hebben toegepast, werd het tijd om deze manier van financieren beschikbaar te stellen voor andere vastgoedbeleggers en vastgoedprofessionals.

Maak kennis met Benkey, het alternatief voor banken en reguliere financiering. Bedacht en ontwikkeld door professionals zoals jij. Voor en door vastgoedprofessionals.

benkey review en ervaringen

Hoeveel kan ik lenen?

Of het nu om een eigen bedrijfspand of de projectontwikkeling van een aantal woningen gaat: financiering is al mogelijk vanaf € 250.000,- tot en met € 10 miljoen. Weet dat ze in ieder geval altijd een eigen inbreng van 20% van de waarde van het vastgoed vragen.

Wat zijn de leenmogelijkheden

Ondernemers die zakelijk krediet willen afsluiten kunnen bij Benkey terecht voor de volgende financieringsopties

1. Bedrijfshypotheek
Deze vorm is geschikt voor ondernemers die hun eigen zakelijke vastgoed willen financieren. Het is interessant voor vrijwel alle type objecten zoals horeca, bedrijfspanden, kantoorpanden en winkelpanden. Je kunt kiezen uit een kort – of langlopend krediet.  Er is wel altijd een minimale eigen inbreng van 20% nodig om deze hypotheek af te kunnen sluiten.

2. Verhuurhypotheek
Dit type hypotheek is speciaal voor vastgoedbeleggers die commercieel vastgoed willen verhuren. Ook hier geldt de regel dat je een minimale inbreng van 20% nodig hebt om deze verhuurhypotheek af te sluiten. Je kunt kiezen uit aflossingsvrij met een betaalbare rente.

3. Overbruggingslening
Wanneer je als vastgoedprofessional extra bestedingsruimte nodig hebt dan is de overbruggingslening met een relatief korte looptijd van maximaal 3 jaar een optie. Ook deze lening wordt altijd gedekt met vastgoed als onderpand. Er is wel altijd een minimale eigen inbreng van 20% nodig om deze hypotheek af te kunnen sluiten.

4. Projectontwikkeling
Voor grote projecten zijn er leenopties beschikbaar, maar wel alleen voor zeer ervaren projectontwikkelaars die zichzelf inmiddels hebben bewezen in deze branche. Vervroegd boetevrij aflossen is mogelijk met een looptijd vanaf 6 maanden. Er is wel altijd een minimale eigen inbreng van 20% nodig om deze hypotheek af te kunnen sluiten.

Wat zijn de voorwaarden

De financieringsaanvraag wordt op veertien verschillende punten beoordeeld. Denk aan feiten, zoals het onderpand, de zekerheden, jouw reputatie als vastgoedprofessional, je trackrecord en de cashflow. Zo heb je bijvoorbeeld geen BKR registratie.

Het beoordelingsproces is een ‘balanceer act’ van data, algoritmes en menselijkheid.

Hoe lang duurt het om de aanvraag te beoordelen?

Vraag vandaag nog een financiering aan: binnen één werkdag geven ze duidelijkheid.

Welke informatie hebben ze van je nodig

De benodigde documenten zijn afhankelijk van het type financiering dat je aanvraagt. Dit wordt vanzelf duidelijk in het aanvraagtraject.

Maar om je alvast een idee te geven: de documenten kun je onderverdelen in drie deelgebieden:

1. Informatie over het vastgoed, zoals een taxatierapport.
2. Financiële informatie, zoals jaarrekeningen en IB aangiftes.
3. Vennootschappelijke documenten zoals KVK uittreksels, statuten, kopie van paspoorten, etc.

Benkey aanvraagproces
Benkey aanvraagformulier

Welke rente kan ik verwachten

Bij Benkey financieren ze vastgoedobjecten voor een rente tussen de 4,5% en 8%. Terwijl banken op basis van ‘algemeen beleid’ de rente berekenen, bestuderen zij heel nauwkeurig per project het risico. Hoe lager het risico, hoe lager de rente en vice versa. Je kunt erop vertrouwen dat er daardoor altijd zeer concurrerende rentetarieven rekenen.

Is er nog een afsluitprovisie?

Bij een succesvolle financiering betaal je een eenmalige afsluitprovisie van 2% bij aanvang en een eenmalige exit fee van 0,5% over de initiële hoofdsom.

Daarnaast betaal je 0,25% administratiekosten per jaar. Je betaalt deze kosten natuurlijk alleen als er daadwerkelijk een financiering tot stand komt. No cure, no pay.

Wat gebeurt als Benkey failliet gaat?

De financiering loopt gewoon door, want onze beleggers verstrekken de financiering direct aan jou. Zij kunnen dan enkel de beheertaken niet meer uitvoeren.

Is Benkey gereguleerd door de AFM?

Benkey valt niet onder AFM regulering, simpelweg omdat dit niet vereist is voor het product dat ze aanbieden.

Benkey voordelen

✓ De financiering komt sneller tot stand dan bij een bank

✓ Je kan te allen tijde boetevrij extra aflossen

✓ Binnen 24 uur antwoord

✓ De waarde van het object vinden wij belangrijker dan jouw jaarrekeningen

✓ Bij Benkey zien ze eerder kansen dan bij banken

Conclusie: Benkey review en ervaringen

Benkey is een betrouwbare bemiddelaar tussen ondernemers en investeerders die al meerdere projecten succesvol hebben gefinancierd. Op de website kun je zien om welke projecten dat onlangs is gegaan en zelfs welke bedragen en rentes daarmee gemoeid waren. Omdat zowel kredietnemers als investeerders te vriend gehouden moeten worden is er een gebalanceerde afweging van de belangen van beiden partijen, iets wat tot uiting komt in de strikte maar wel eerlijke voorwaarden en eisen. Vraag een gratis offerte aan en ontdek vrijblijvend of jij in aanmerking komt voor vastgoedfinanciering.