KOMPAR review en ervaringen: Vergelijk 20+ kredietverstrekkers

Dit is de KOMPAR review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de vergelijker in bedrijfsleningen KOMPAR uit Rotterdam.

Inhoudsopgave

Wat is Kompar

KOMPAR is opgericht met het doel om midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland, Zweden en Finland te helpen. Ze hebben inmiddels 5.000 bedrijven aan krediet geholpen. Er werken 4 medewerkers. Het afgelopen jaar maakte ze 200% groei door.

kompar review_website
De website van Kompar waar je in 1x meer dan 20 voorstellen kunt krijgen.

Wat onderscheidt KOMPAR

KOMPAR helpt ondernemers om de beste zakelijke lening te vinden. Met een combinatie van een online platform en telefonisch advies (hybride model) wordt een kredietaanvraag automatisch bij 20 kredietverleners ingediend. Met hun marktkennis en expertise krijgt elke cliënt de beste leningen op basis van zijn behoeften en wensen

Hoeveel kan ik lenen?

Via KOMPAR kun je uit een aantal kredietverstrekkers een bedrijfslening afsluiten van €2.000 – €100.000

Wat zijn de voorwaarden

Afhankelijk van variabelen (bijvoorbeeld leeftijd van de onderneming, omzet, financieringsdoel en gevraagd bedrag) wordt de aanvraag verzonden naar diverse financiers.

Welke informatie hebben ze van je nodig

Een aanvraag voor een zakelijke lening via KOMPAR begint met het invullen van het aanvraagformulier. Via het aanvraagformulier deelt u informatie over uw bedrijf en licht u de financieringsbehoefte toe, dit duurt in totaal ongeveer 2 minuten. Vervolgens wordt uw aanvraag verzonden naar onze kredietverstrekkers, die binnen 24 uur reageren op uw financieringsverzoek. Gedurende het hele proces kan u de status online volgen. Zodra u alle aanbieding heeft kunt u deze online vergelijken en uiteindelijk kiezen voor een lening die perfect bij u past. Mocht u tussentijds nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs.

Hoe lang duurt het om de aanvraag te beoordelen?

Een ondernemer doet een aanvraag binnen 2 minuten. Kompar heeft met de financiers een overeenkomst dat zij binnen 24 of 28 uur een intern gesteunde aanbieding doen. De aanbiedingen worden overzichtelijk gepresenteerd aan de ondernemer

KOMPAR helpt jou als ondernemer gedurende het gehele proces.

Wanneer wordt de zakelijke lening uitbetaald?

In de meeste gevallen wordt de zakelijke lening snel uitbetaald, in sommige gevallen zelfs op dezelfde dag dat je de kredietofferte en zekerheidsdocumenten ondertekend hebt. Het kan echter tot de volgende dag duren voordat het geld op je zakelijke rekening staat, vanwege de tijd die betaalsystemen nodig hebben voor overschrijving.

Bovenstaande tijdslijnen zijn over het algemeen van toepassing op bedrijfsleningen waarbij een handtekening wordt gezet via iDIN. Enkele kredietverleners werken echter nog met documentatie per post, die je ondertekent en retourneert. In dit geval duurt het 2-3 dagen voordat het geld op jouw rekening staat.

Hoe werkt het terugbetalen?

De aflossingsperiode op een zakelijke lening varieert tussen verschillende kredietverstrekkers en banken. Het wordt ook beïnvloed door het financieringsdoel, de beoordeling die ze van jouw bedrijf en de situatie maken. Op dit moment kunnen de kredietverstrekkers waarmee KOMPAR samenwerkt, bedrijfsleningen aanbieden met een aflossingsperiode tussen 1 maand en 10 jaar.

Welke rente kan ik verwachten?

De rente op een zakelijke lening varieert van bedrijf tot bedrijf en tussen de verschillende kredietverstrekkers en banken. Elke kredietverstrekker maakt een individuele beoordeling van jouw bedrijf. Op basis van jouw kredietrapport en de eigen beoordelingen van de kredietverstrekkers van de terugbetalingscapaciteit en het kredietrisico van jouw bedrijf, stellen zij de leningsbedragen, de rentevoet en aflossingstermijnen vast. Omdat de aanbiedingen van de verschillende kredietverstrekkers enorm kunnen varieren, is het belangrijk om bedrijfsleningen te vergelijken alvorens een besluit te nemen. Het kan jou en jouw bedrijf zowel tijd als geld besparen.

Met welke kredietverstrekkers werkt KOMPAR samen?

Kompar verhoogt voortdurend het aantal kredietverstrekkers die worden vergeleken, dit om ervoor te zorgen dat je de beste gebruikerservaring krijgt. Kompar werkt momenteel samen met Capital Box, OPR Bedrijfskrediet, Floryn, PIN Voorschot, Swishfund, NEW10, Qredits, Qeld, Collin Crowdfund, Benkey, Voordegroei, CrediNord en Borrow.

Wat zijn de kosten van KOMPAR?

De diensten van KOMPAR zijn volledig gratis! Zij worden voor haar diensten betaald door de kredietsverstrekker. De verleende diensten hebben dus op geen enkele manier negatieve invloed voor jou als klant, enkel positief omdat je een goede vergelijking tussen de zakelijke leningen kunt maken.

Voordelen KOMPAR

✓ 20+ verschillende kredietverstrekkers

✓ Eenvoudig aanvragen – voorstel in 24 uur

✓ Professioneel advies

✓ Vergelijk aanbiedingen

✓ Meer dan 95% tevreden klanten

✓ Zakelijke leningen tot 1 miljoen euro

Conclusie: KOMPAR review en ervaringen

KOMPAR heeft al meer dan 5.000 ondernemers geholpen en is door klanten goed beoordeeld. De ervaringen van klanten zijn dus uitstekend. Een ondernemer doet een aanvraag binnen 2 minuten en krijgt professioneel advies. Het voordeel van vergelijken via KOMPAR is dat je direct 20+ offerte krijgt in plaats van 1 bij een enkele aanbieder. De aanbiedingen worden overzichtelijk gepresenteerd aan de ondernemer. Het is dus maatwerk bij KOMPAR. Vraag een gratis offerte aan en ontdek vrijblijvend hoeveel jij zakelijk kunt lenen.

Disclaimer: Let op: Geld lenen kost geld.