Snel zakelijk krediet (2019)

Wil je snel zakelijk krediet aanvragen dan zijn er een aantal kredietverstrekkers het onderzoeken waard. Een zakelijk krediet kun je aanvragen bij diverse aanbieders. Je hoeft niet al een relatie te hebben met de bank. Bekijk ook de mogelijkheid van crowdfunding.

Zakelijk krediet aanvragen: 5 mogelijkheden

Hieronder een opsomming van de beste opties om als ondernemer snel zakelijk krediet aan te vragen.

  • Floryn zakelijk krediet €10.000 tot €2.000.000, rente vanaf 0,5% per maand
  • Bridgefund Klein zakelijke en mkb lening €5.000 tot € 250.000, rente 1,50% per maand
  • New10 zakelijke lening voor eenmanszaken, bv’s en vof’s, van € 5.000 tot € 250.000, rente vanaf 3,30%
  • Funding Circle zakelijke lening tussen € 5.000 en € 250.000, rente vanaf 3,79%
  • Knab crowdfunding lenen tussen € 50.000 en € 2.500.000, rente: 5,00% – 9,00%

Over zakelijke kredieten

Je bent ondernemer, en je wilt door. Je hebt plannen, ambities, en een beetje haast. Het liefst regel je daar zo snel mogelijk een zakelijk krediet voor. Bereid de kredietaanvraag goed voor want banken verlenen steeds minder krediet. Een bank kijkt naar de balans maar zeker ook naar de toekomstige risico’s. Je kunt de kans op een bedrijfslening vergroten door een onderpand.

Rente zakelijk krediet

De basisrente is het voornaamste rentepercentage voor het bepalen van de tarieven van kredieten bij een bank. Bovengenoemde basisrentes zijn op jaarbasis tenzij maandbasis is genoemd. De basisrente wordt gebruikt om de hoogte van bijvoorbeeld betaalkrediet, werkkapitaal krediet of overwaarde krediet vast te stellen. Per kredietvorm wordt vaak een andere toeslag gebruikt. Voor het onderling vergelijken van leningen is dus ook het verschil in opslag per bank van belang.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Wanneer je zelfstandig een zakelijke lening wilt afsluiten voor de financiering van bedrijfsinrichting of voor een andere noodzakelijke financiering, dan is het meestal nodig om de jaarcijfers te overleggen. Veel kredietverstrekkers willen namelijk kunnen beoordelen of je voldoende omzet draait om voor een krediet in aanmerking te komen. Voor veel leningen geldt bovendien de voorwaarde dat je minimaal een bepaalde periode van 1 of 2 jaar “in bedrijf” bent. Dat laatste kun je ook zonder financiële cijfers aantonen, namelijk met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Soms is het lastig om jaarcijfers te overleggen of zelfs onmogelijk. Dan is een lening waarvoor dit niet wordt geëist natuurlijk een uitkomst. B2BusinessLening en Qeld vragen hier niet om maar nemen de beslissing o.b.v. de cashflow.

Voorwaarden openen zakelijke leningen

New10 zakelijke lening

New10_zakelijke-kredieten-vergelijken New10 biedt ondernemers een volledig digitale oplossing waarmee je zelf een lening kunt aanvragen. New10 is een initiatief van ABN-AMRO. De onderneming dient minimaal 2 jaar ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel én de omzet van het afgelopen jaar bedraagt € 100.000.

Funding Circle zakelijke lening

Vraag in 10 minuten een zakelijke lening aan en ontvang binnen 48 uur een beslissing. Je onderneming dient wel minimaal 2 jaar te bestaan én de omzet van het afgelopen jaar bedraagt ten minste € 30.000.

Knab crowdfunding lenen

zakelijk-krediet-vergelijken-knab Nadat je een lening hebt aangevraagd, gaat Collin Crowdfund een kredietbeoordeling uitvoeren. Dit kost eenmalig € 350 (excl. btw). Lever de meest recente jaarrekening aan, je bedrijfsplannen met prognose.