Kredietverstrekker Floryn haalt 60 miljoen euro groeigeld op

Het Nederlandse fintechbedrijf Floryn haalt in totaal 60 miljoen euro aan financiering op bij onder andere NIBC. Het bedrijf, actief in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen.

Floryn, voorheen bekend onder de naam InvoiceFinance, heeft het afgelopen kwartaal meer dan 4600 kredietaanvragen ontvangen van bedrijven, die met behulp van slimme technologie, zoals data-analyse en machine learning, worden beoordeeld. Er wordt onder meer gekeken bankafschriften en andere datapunten, zodat betere risicoanalyses kunnen worden gemaakt.

Floryn is een fintechbedrijf waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf terecht kunnen voor een zakelijke lening en krediet tot 2 miljoen euro. We schreven eerder deze review over Floryn.

Het bedrijf is opgericht in 2016 en kreeg in 2017 een kapitaalinjectie van 6 miljoen euro van onder meer Peak Capital – bekend van Catawiki, Channable, IENS en OneFit – en Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank en Brand New Day. Bij het bedrijf, dat is gevestigd in de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch, werken 50 mensen.

Zelf een kredietbehoefte?

floryn_logo_aanvragenNEW_10_zakelijk_krediet_vergelijkenNL

vanaf 4,0% rente vanaf 3,6% rente vanaf 2% rente
vanaf €1.000 vanaf €10.000 vanaf €5.000
Geen afsluitkosten Geen afsluitkosten Geen afsluitkosten
Zonder jaarcijfers Zonder jaarcijfers Jaarcijfers nodig
Jaaromzet min. - Jaaromzet min. 100k Jaaromzet min. 100k
KvK min. 1 jaar KvK min. 6 mnd KvK min. 2 jaar
AanvragenAanvragenAanvragen

Bron: Emerce.nl, bewerking: zakelijkkredietvergelijken.nl

Plaats een reactie