Funding Circle review en ervaringen

Dit is de Funding Circle review waarin wij onze ervaringen delen. Dit keer de kredieverstrekker Funding Circle uit Amsterdam.

Inhoudsopgave

Wie is Funding Circle

Funding Circle is opgericht omdat ze zagen dat bedrijven moeite hadden om hun groei te financieren, terwijl investeerders kampten met lage rendementen. Ze bedachten een eenvoudige oplossing: laten we ze met elkaar verbinden.

Door rechtstreeks via Funding Circle aan bedrijven te lenen, kunnen organisaties, bedrijven en particulieren aantrekkelijke rendementen* behalen om aan hun toekomst te bouwen. Bedrijven krijgen hierdoor de kans om te groeien, banen te creëren, lokale gemeenschappen te ondersteunen en zo de economie te stimuleren.

Funding Circle heeft al ruim 77,000 kleine ondernemingen wereldwijd geholpen. Van bouwbedrijf tot groothandel, van restaurant tot kledingwinkel. Ze hebben duizenden bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Duitsland en Nederland geholpen om die stap vooruit te zetten. Een grote groep investeerders verstrekt leningen via Funding Circle. Duizenden mensen, lokale en nationale overheden en financiële instellingen hebben circa € 9.5 miljard uitgeleend. Daarmee helpen ze tal van bedrijven terwijl ze bouwen aan hun eigen toekomst. Er werken momenteel 16 medewerkers in team NL.

Folkert Eggink is momenteel de Directeur van Funding Circle Nederland. Hij volgt Jeroen Broekema op die per 1 oktober het bedrijf na vijf jaar verlaat. Folkert heeft meer dan tien jaar ervaring in de financiële sector in leidende functies in binnen- en buitenland bij onder andere Nationale-Nederlanden en ING.

wie is Funding Circle
Management team in Nederland Funding Circle

Hoeveel kan ik lenen

Bij Funding Circle kun je lenen vanaf €10.000. Een lening is mogelijk voor al je zakelijke doeleinden. Regel extra werkkapitaal tot € 250.000.

Wat zijn de voorwaarden

Je kunt een zakelijke financiering aanvragen met een looptijd vanaf 6 maanden tot 5 jaar. Kun je de lening eerder terugbetalen? Dan kun je de financiering boetevrij vervroegd aflossen. Je betaalt dan alleen rente over de uiteindelijke looptijd van de lening. Vraag eenvoudig online een zakelijke lening aan en ontvang vrijblijvend een aanbod. Je bedrijf bestaat tenminste 2 jaar en de omzet van het afgelopen jaar bedraagt ten minste €30.000. Funding CIrcle doet ook een toets bij het BKR.

Welke informatie hebben ze nodig

Om een goed beeld van je bedrijf te krijgen, vragen ze je hen te voorzien van informatie over de bedrijfsactiviteiten, de hoogte van het gewenste krediet en een toelichting van je plannen. Je krijgt een persoonlijke account manager toegewezen waar je altijd contact mee kan opnemen voor vragen.

Je dient 2 volledige jaarrekeningen van 12 maanden aan te leveren. Wanneer ze je volledige aanvraag ontvangen hebben, controleren ze deze binnen enkele werkdagen. De kredietanalysten evalueren de kredietwaardigheid van je bedrijf op individuele basis. Als je financieringsaanvraag door de controle is gekomen, sturen ze je via e-mail de gedetailleerde voorwaarden van het aanbod. Bevestig de voorwaarden binnen 10 dagen en geef met een klik je project meteen vrij. Nadat je de overeenkomst hebt geaccepteerd, wordt je online krediet binnen enkele werkdagen op je rekening overgemaakt.

Hoe lang duurt het om de aanvraag te beoordelen

Vraag in 10 minuten een zakelijke lening aan en ontvang binnen 24 uur een beslissing.

Hoe werkt het terugbetalen

Bij Funding Circle kun je zakelijke financiering aanvragen met een looptijd vanaf 6 maanden tot 5 jaar. Kun je de lening eerder terugbetalen? Dan kun je de financiering boetevrij vervroegd aflossen. Je betaalt dan alleen rente over de uiteindelijke looptijd van de lening. Met een zakelijke lening bij Funding Circle betaal je iedere maand een vast bedrag welke bestaat uit een deel aflossing en deel rente.

Welke rente kan ik verwachten

De rente die je betaalt is sluit je een lening af met een rente afhankelijk van je kredietklasse; deze wordt berekend door onze ervaren kredietanalisten. De rente bestaat uit verschillende factoren zoals kredietrisico, een fee van 1% en netto rente voor de investeerders. Al onze leningen hebben een vaste rente, zodat jij weet wat je te wachten staat.

*Dit voorbeeld is gebaseerd op 5,99 % rente met een looptijd van 5 jaar
voor een besloten vennootschap (BV).

Is er een afsluitprovisie

Ja, dit is 2% – 6% van het brutobedrag van de lening, afhankelijk van de looptijd en risicoklasse. Hierbij hanteren we een minimaal tarief van € 750,-. De kosten voor investeerders bestaan uit servicekosten met een hoogte van 1% van de nominalae rentevoet. Deze houdt Funding Circle maandelijks in op de rentebetalingen die de ondernemers doen.

Zit ik eraan vast?

Nee, en als je de lening voortijdig (geheel) wilt aflossen, is dat bij Funding Circle, anders dan bij banken, geheel kosteloos.

Wat zeggen klanten over Funding Circle (reviews)

Funding Circle reviews
Funding Circle wordt uitstekend beoordeeld (Trustpilot)

Funding Circle voordelen

Lening tussen €10.000 en €250.000

Rente vanaf 2,49% per jaar

Beslissing binnen 24 uur

Geen boetes voor vervroegd aflossen

Online offerte aanvragen

Vraag een zakelijke lening aan in slechts 3 stappen via de website van Funding Circle.

Stap 1. Vraag binnen 10 minuten snel en eenvoudig jouw zakelijke lening aan.

Stap 2. Binnen 24 uur doen ze jou een vrijblijvend aanbod.

Stap 3. Is je lening gefinancierd, dan betalen ze je al binnen enkele dagen uit.

Plaats een reactie