Zakelijk krediet voor e-commerce bedrijven

Je bent ondernemer binnen de e-commerce en op zoek naar zakelijk krediet. Misschien verkoop je wel via marketplaces zoals Amazon of bol.om. In dit artikel meer informatie over marktplaatsen en zakelijke kredieten voor e-commerce bedrijven.

Online marktplaatsen steeds vaker startpunt voor winkelende consument

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om online te winkelen en dit betekent veel kansen op het gebied van e-commerce voor retailers. Het is een interessante tijd om als ondernemer een online verkoopkanaal te starten of gebruik te maken van marktplaatsen zoals Amazon, Etsy, eBay om je producten te verhandelen. 

ING gaat via Amazon zakelijke kredieten verstrekken

ING gaat via Amazon leningen aan verkopers verstrekken. De Duitse divisie van ING is
de eerste bank die via de webwinkelgigant mkbkredieten verstrekt.

Mkb’ers in Duitsland kunnen vanaf nu een lening aangaan bij ING via Amazon. Bedragen tussen de 10 en 750 duizend euro worden aangeboden via de app en website van Amazon. ING is de eerste bank in Duitsland die een samenwerking aangaat met Amazon om leningen te kunnen aanbieden aan mkb’ers die via Amazon verkopen. Voor de bank is het een nieuw, interessant verkoopkanaal met veel potentiële geldleners.

Een website begonnen met de verkoop van alleen boeken die vervolgens uitgroeit tot de grootste online winkel vandaag de dag. En dan praten we natuurlijk over Amazon.com. Ze zijn bezig de wereld te veroveren. Het platform blijft maar groeien, er lijkt dan ook geen einde aan te komen. In veel landen vormt Amazon al een bedreiging in het bestaande e-commerce landschap, maar het biedt ook kansen voor ondernemers om zaken te
doen.

Voor ING is Amazon een nieuw interessant verkoopkanaal

Mondiaal is meer dan de helft van de verkochte items op Amazon afkomstig van zelfstandige verkopers. Deze kleine bedrijven vormen een belangrijke levensader voor de online retailer. Zij betalen een fee aan het platform per bestelling. ING hoopt via Amazon een nieuw verkoopkanaal aan te boren Het aanbieden van kredieten via ING kan deze bedrijven helpen verder te groeien, aldus manager Felix Kristl van Amazon Duitsland. In de Verenigde Staten werkt Amazon voor bedrijfskredieten en andere bankdiensten samen met Marcus, de internetbank van Goldman Sachs.

Het gaat om leningen voor het midden- en kleinbedrijf van €10.000 tot €750.000, die na drie
jaar moeten worden terugbetaald. De leningen worden aangeboden via de app en website van Amazon. In deze constructie treedt Amazon op als makelaar en presenteert het leenvoorstellen op de lenen-pagina van haar verkopersportaal. De behandeling van de aanvraag verloopt uiteindelijk bij ING.

Over Amazon: de cijfers

zakelijk krediet e-commerce bedrijven

Het is duidelijk. Amazon is een gigant! Amazon doet het ook op andere fronten heel goed.In elk Europees land waar Amazon de markt betrad, is het inmiddels marktleider. Zo ook in Duitsland. Marktaandeel: bijna 50%. Na de Verenigde Staten is Duitsland de belangrijkste afzetmarkt voor ‘s werelds grootste webwinkel. Ongeveer de helft van de 41 miljoen Duitse huishoudens heeft het vasteklantenabonnement Prime, schatte handelsonderzoeksbureau IFH vorig jaar. Amazon maakte onlangs bekend dat het aantal Prime-klanten in een jaar tijd wereldwijd is gegroeid met 50% tot 150 miljoen.

Er zijn meer dan vijfduizend Nederlandse midden- en kleinbedrijven actief als verkoper op
Amazon.nl. En de helft van hen is al actief sinds de opening van de Nederlandse versie van Amazon. Het nieuwe platform Launchpad gaat helpen innovatieve verkopers extra onder de aandacht brengen.

Amazon wist afgelopen maand haar bereik in Nederland te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar. In november bereikte de ecommerce-gigant 7,3 miljoen Nederlanders. Dit komt neer op 45 procent van alle online gebruikers in ons land.

• Amazon heeft 213 miljoen bezoekers per maand in de VS
• Er zijn meer dan 2,5 miljoen externe verkopers op Amazon in 2020
• 53% van het aantal verkopen komt van externe verkopers
• Meer dan 85% van de externe verkopers is winstgevend in 2020
• Amazon’s nettowinst over 2019 was 11,59 miljard dollar
• Amazon is het tweede bedrijf ooit met 1 biljoen marktkapitalisatie
• Het bedrijf Amazon is ook een 1 biljoen waard
• Amazon geniet bijna 50% marktaandeel in de e-commerce markt)

Zelf een kredietbehoefte als e-commerce bedrijf?

Misschien wil je zelf wel starten als verkoper op marktplaats Amazon en heb je krediet nodig om producten in te kopen.

Booste biedt flexibele financiering die zich aanpast aan de behoeften van online winkels. Eigenaren van e-commerce winkels kunnen snel toegang krijgen tot financiering voor marketingcampagnes en voorraden. Zonder persoonlijke garanties, controles van de kredietscore of verborgen kosten; en terugbetaling via een deel van de omzet.

Benieuwd of Booste wat voor jou is? ga naar de website en bekijk de voorwaarden.

Bekijk hieronder de overige top 5 aanbieders zakelijk krediet voor e-commerce bedrijven.

VerstrekkerKrediet Rente* vanafLooptijd
5in5-krediet_aanvragen€5.000 - €250.0000,7% per maand3 tot 24 maanden Bekijk
Qeld_zakelijk-krediet_aanvragen€1.000 - €200.000Vaste kosten6 tot 18 maanden Bekijk
NEW_10_zakelijk_krediet_vergelijkenNL
€20.000 - €500.0004,5%3 tot 60 maanden Bekijk
swishfund-krediet_aanvragen€3.000 - €1.000.0001% per maand3 tot 24 maanden Bekijk
kredietvooruit_zakelijk-krediet-vergelijken€3.000 - €250.0006% 3 tot 6 maanden Bekijk

* Bovengenoemde rentes geven het spectrum aan en zijn op jaarbasis, tenzij anders vermeld.

Bron: Fd.nl, Capitalbox.nl, Plazatalk.nl, bewerking: Zakelijkkredietvergelijken.nl